Mangová pavlova torta
Záplava ovocnej radosti sa v tomto skvelom sviežom recepte miesi s nadýchanou pavlovou tortou. Takto to vyzerá, keď sa spojí chutné s príjemným.
Ingrediencie na pavlove tortičky:

6 vaječných bielok (izbová teplota)
300 g práškového cukru
1 ČL citrónovej šťavy
1 ČL kukuričného škrobu

Ako na to?

Predhrejte rúru na 130 °C (teplovzdušný program)
Vložte bielka do malého hrnca a na miernom ohni miešajte, kým nezačnú jemne tuhnúť
Po jednej lyžičke pridávajte práškový cukor, až kým neminiete celých 300 g
Pridajte aj kukuričný škrob a citrónovú šťavu
Miešajte, dokým zmes nebude rovnomerne premiešaná
Na pripravený plech umiestnite papier na pečenie
Zo zmesi vyformujte malé pavlove tortičky a uložte ich rovnomerne na papier na pečenie
Znížte teplotu rúry na 100 °C a v spodnej časti rúry pečte 85 mnút (dávajte pozor, aby sa nepripiekli)
Po dokončení nechajte pavlove tortičky oddýchnuť v zavretej alebo jemne pootvorenej rúre a po hodine chladnutia ich vyberte a nechajte vychladnúť úplne

Ingrediencie na citrónový tvaroh:

2 vajcia
2 žĺtka
200 g práškového cukru
150 g studeného masla nakrájaného na kúsky
120 ml citrónovej šťavy
Mango
Mäta

Ako na to?

Zmiešajte vajcia, dodatočné žĺtka, cukor a citrónovú šťavu
Všetko vložte do panvice a na strednom ohni nechajte variť, až kým cukor neskaramelizuje
Po kúskoch vkladajte maslo a nechajte ho priebežne topiť
Varte cca 4 - 5 minút, až kým zmes nestuhne
Ošúpte mango a následne z neho vytvorte mangové pásiky (škrabkou na šúpanie)
Citrónový tvaroh umiestnite na každú pavlovu tortičku a dozdobte plátkami manga a mätou
Pretože na čerstvosti nám záleží, môžu byť niektoré zobrazené produkty v prevádzkach Billa niekedy dočasne nedostupné.