Medovo-hruškové kurča
Naše medovo-hruškové kurča je jedlo, ktoré si rozhodne zaslúži veľkú dávku pozornosti. Tento chutný a ľahký recept sa ideálne hodí na rodinné večery a posedenia s priateľmi. Získajte aj vy vďaka nemu titul \"šéfkuchára rodiny\" a možno vám doma dokonca aj zatlieskajú.
Ingrediencie:

2 kuracie prsia (prepolené, aby boli tenšie)
Polka stredne veľkej, na kúsky nakrájanej cibule
2 polievkové lyžice masla
2 polievkové lyžice tymiánu
1 hruška nakrájaná na drobné kúsky
120 g medu
30 g pekanových orechov

Ako na to?

Rúru si predhrejte na 190 °C
Vymastite maslom panvicu, ktorá môže ísť aj do rúry
Orestujte kuracie prsia a cibuľku na panvici po dobu približne 3 - 4 minút každú stranu
Posypte kuracie prsia tymiánom a vložte panvicu do vyhriatej rúry
Vyberte z rúry panvicu s mäsom

Pekanová glazúra:

Zmiešajte med, pekanové orechy, soľ, korenie a zvyšok tymiánu
Na kurča v čerstvo vytiahnutej panvici jemne naukladajte hrušky
Potrite všetko vrstvou pekanovej glazúry a vložte naspäť do rúry na približne 15 - 17 minút, kým nebude jedlo dozlatova upečené

Ošúpte avokádo, prepoľte ho a tiež najemno nakrájte
Pridajte ho do zmesi rajčín a mozzarelly
Jemne polejte balzamikovým krémom a pridajte štipku soli a korenia podľa chuti
Pretože na čerstvosti nám záleží, môžu byť niektoré zobrazené produkty v prevádzkach Billa niekedy dočasne nedostupné.